Artikler fra Dansk Musiker Forbund - Herning Afdeling

Afdelingen besøger personligheder, bands og spillesteder i hele vores område. Her på siden ligger vi de artikler vi skriver om orkestret, solisten eller spillestedet. Det kan også være artikler om musikrelaterede emner. På den måde er DMF-Herning med til at vise den bredde og mangfoldighed af musik der rører sig i det midtjyske.Dato Artiklen omhandler Foto
28-11-2019

10 jeg ka' li på ReSpin

Dansk Musiker Forbund i Herning er en stor aktør i det lokale kulturmiljø. Et af de tiltag vi er med i hedder " 10 jeg ka' li' ", og foregår i Vinylplade forretningen ReSpin i Herning. Det giver genlyd i lokalsamfundet, og denne gang så meget, at vi ramte forsiden på Herning Folkeblad.

Læs artiklen her
10 jeg ka' li på ReSpin - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

22-07-2019

Little Masters of Music

Peter Bjerrum har udviklet fag-faglige værktøjer, til at styrke undervisning i grupper. Han lægger stor vægt på at musik i grundskolen skal betragtes som et fag. Man kan ikke føle sig til at spille musik, siger han, man kan lære det. Little Masters Of Music er en metode der hæver nulpunktet, for alle der deltager.

Læs artiklen her
Little Masters of Music - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

17-11-2018

Dansebanden - mere end bare musik

Vi møder dansebanden i deres øvelokale en bidende kold efterårsdag på Ikast Musikskole. Solen skinner og stemningen er høj. Det er ambitionerne for deres 7 mands store danseorkester også.

Læs artiklen her
Dansebanden - mere end bare musik - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

24-10-2018

12 koncerter i 12 byer på 12 timer

Den 24. oktober sendte DMF-Herning en lastbil rundt i Herning Kommune med 9 musikere. Der skulle spiller 12 koncerter på 12 timer i 12 byer. Det blev en dag med masser af musik både klassisk og rock. Artiklen er fra Herning Folkeblad

Læs artiklen her
12 koncerter i 12 byer på 12 timer - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

23-05-2017

DMF medlem i 50 år

Den 1. juni 1967 bankede det på døren hos Gerda og Orla Thode Karlsen. Udenfor stod daværende formand for DMF i Herning, Werner Christensen, sammen med en repræsentant fra Hovedforbundet i København. Orla havde ansøgt den lokale afdeling om optagelse i forbundet

Læs artiklen her
DMF medlem i 50 år - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

03-04-2016

Erhvervslivet hjælper i Ringkøbing

Ringkøbing går sine egne veje for at skabe det bedste musikmiljø for byens udøvende kunstnere. Brugeren af faciliteterne er lige fra små bands til det store bigband. Generator er især støttet af byens virksomheder, men også hjulpet på vej af Ringkøbing/Skjern kommune. Artiklen handler om de fantastiske muligheder musikken har i Ringkøbing.

Læs artiklen her
Erhvervslivet hjælper i Ringkøbing - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

08-11-2015

Violinbyggeren fra Fanø

Søren Pedersen har fundet den hobby, han har søgt hele livet. Han har fundet ud af, at han har håndelag for faget som violinbygger. Det har været en berigelse for ham, at opdage den akkuratesse og detaljerigdom der er nødvendig, for at bygge en god violin.

Læs artiklen her
Violinbyggeren fra Fanø - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

30-05-2015

65 år som medlem af DMF-Herning

Som dreng i 40'erne, spillede Werner Christensen på tromme, i det lille drengeværelse hos familien i Herning. At musikken skulle blive en væsentlig del af arbejdslivet og et livslangt medlemskab af DMF, startede på en måde tilfældigt, da han i en alder af 17 år blev indkaldt til session i København.

Læs artiklen her
65 år som medlem af DMF-Herning - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

05-02-2015

Henrik Bank i Nashville

En aften sad han og surfede lidt på nettet efter inspiration, og prøvede nærmest for sjov at søge på studier i Nashville. Ud af cyberspace kom Larry Beaird studie frem på skærmen. Det kom der en tur til USA og en ny EP ud af.

Læs artiklen her
Henrik Bank i Nashville - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

01-02-2015

Nodesamler med ambitioner

Poul Lützhøft har samlet noder hele livet, og har i dag en samling på mindst 1.000 orkester noder, og nok 5 gange så mange noder for enkelt instrumenter. Han søger nu musikere som kan spille efter disse noder.

Læs artiklen her
Nodesamler med ambitioner - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

24-10-2013

Michael Kratz

Med en fanbase på mere en 10.000 medlemmer, er der ingen tvivl om, at Michael Kratz har appeal til mange musikelskere. Stilen er American Westcoast, som han dyrker med stor entusiasme. I artiken taler vi med Michael om, at nå sit publikum og om processen at skrive sange og udgive sin musik.

Læs artiklen her
Michael Kratz - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

23-06-2013

Kjurious

Orkestret Kjurious vil så gerne ud og spille, på de store spillesteder. De spiller udelukkende egne kompositioner. Numre som allerede har bevist deres værd, ved blandt andet at være med i kapløbet om at vinde karrierekanonen på P3.

Læs artiklen her
Kjurious - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

29-04-2013

Orkestret Moonlight

Der findes mange måder at drive musikvirksomhed på. I orkestret Moonlight fra Herning, har de valgt at drive orkestret som en forening, med både aktive og passive medlemmer. Alle indtægter fra spillejob, går til foreningens kasse. DMF-Herning har besøgt orkestret.

Læs artiklen her
Orkestret Moonlight - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

05-08-2011

DMF-Herning fylder 100 år

Den 5. august 1911 stiftede en flok gæve musikere Herning Orkesterforening. Foreningen blev stiftet, som en underafdeling af Dansk Musiker Forbund, som havde set dagens lys den 14. april samme år. I den anledning udgav lokalafdelingen et jubilæums blad, som Flemming Nordenhof forfattede.

Læs artiklen her
DMF-Herning fylder 100 år - endnu en artikel fra Dansk Musiker Forbund i Herning

Musik skal opleves live

Vi har ikke modtaget meddelelse om nogle arrangementer, med live musik i denne uge.

Se hele koncertkalenderen herBliv medlem af DMF herSpillested i Ringkøbing, med spændende navne på plakatenSpillested i Brande - RemissenHernings bedste spillested - FermatenSpillested i Ikast - Bakkehuset
Dansk Musiker Forbund - Herning Afdeling • Museumsgade 58, st • 7400 Herning • Telefon: 2685 2339 • info@dmf-herning.dk • Cvr. 35155694